• slayt
Duyurular

Değerli ziyeretcilerimiz,

Yayınlanan yazılar hakkındaki düşüncelerinizi merak etmekteyiz. Görüşlerinizi bizlerle paylaşırsanız memnun oluruz. 


GÜL-DER OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI ÇAĞRISI VE GÜNDEM

 

                Derneğimiz Yönetim Kurulu’nun 01.04.2024 tarihinde yapılan toplantısında,

                Olağan Genel Kurul’un 21.04.2024 Pazar saat:12.00’de dernek merkezinde aşağıda belirtilen gündemle toplanması, çoğunluk sağlanamaması halinde ikinci toplantının 28.04.2024 Pazar günü aynı yer ve saatte yapılmasına oybirliği ile karar verilmiştir.

                GÜNDEM:

  1. Açılış ve Yoklama
  2. Divan Heyeti seçimi
  3. Yönetim Kurulu faaliyet raporu ile Denetim Kurulu iç denetim raporlarını okunması ve ibrası
  4. Dernek zorunlu organlarının ve Anadolu Federasyonu Genel Kurul delegelerinin seçimi
  5. Dilek, temenniler ve kapanış.

 

Önemli rica olunur.

 

                                                                                                                                                                                              GÜL-DER Yönetim Kurulu

               


Dernek Okuma Grubu Kitap Listesi.

- Hayvan Çiftliği. GEORGE ORWEL

- İslam Deklarasyonu. ALİYA İZETBEGOVİÇ

- Gönüllü Kulluk Üzerine Söylev. ETİENNE DE LA BOETİE

-Ya Tahammül Ya Sefer. MUSTAFA KUTLU

- Dine Karşı Dın. ALİ ŞERİATİ  

- Sokrates'in Savunması. PLATON

- Sır. MUSTAFA KUTLU

- Hükümdar. NICCOLO MACHIAVELLI


Çorum Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Derya büyüktür herkes kabı kadar alır
PROJE AÇILIŞIMIZI YAPTIK

           PROJE AÇILIŞIMIZI YAPTIK

 

          Gül-Der olarak İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne sunduğumuz, kabul edilen/onaylanan “Gönülleri Onarıyoruz “ isimli projemizin açılışını dernek binamızda gerçekleştirdik.

               

           Sosyal sorumluluk çerçevesinde hazırlanan, Çorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğinde yürütülecek, gönüllülük esasına dayanan, gençlerin ve dernek üyelerinin katılımı ile saha çalışmaları yapılacak olan bu proje ile evinin ufak tefek bakım ve onarımını gerçekleştiremeyecek, kimsesiz, yaşlı ve yardıma muhtaç büyüklerimizin bu gibi ihtiyaçlarını karşılamak hedeflenmektedir.  

 

           Açılışımıza Milletvekilimiz Erol KAVUNCU, Belediye Başkanımız Halil İbrahim AŞGIN, Müftümüz Muharrem BİÇER, Sivil Toplumla İlişkiler Müdürümüz Mustafa BAYRAK, Belediye Başkan Yardımcımız Alper ZAHİR, ASFK Başkanımız Ferhat ARICI, STK temsilcileri, GÜL-DER Yönetim Kurulu ve Gül-Der gönüllüleri katılım sağlamışlardır.

 

           Açılış konuşması yapan başkanımız Necat YAZICI, projenin işleyişi, amacı ve toplumsal faydaları hakkında bilgi verdi.

 

          Aşılış konuşmasında bizlere sitem eden Belediye Başkanımız Halil İbrahim AŞGIN, “Biz de belediye olarak gönüllere dokunuyoruz, bu projede belediye olarak bulunmamız gerekir” dedi ve sosyal sorumluluk alanında yaptıkları faaliyetleri anlattı.

 

          Milletvekilimiz Erol KAVUNCU Beyin’in STK’ların, yapılan projelerin toplumsal faydalarına değinerek yaptığımız çalışmalardan dolayı memnuniyetini belirten konuşmasının ardından Sayın Müftümüz Muharrem BİÇER’İN yaptığı dua ile açılış programımızı gerçekleştirmiş olduk.

 

          3 Eylül 2022 Cumartesi açılışını gerçekleştirdiğimiz projemiz 2023 yılı mayıs ayının sonuna kadar uygulanacaktır. 

 

BAŞKANIMIZIN AÇILIŞ KONUŞMASI   (03.09.2022)

 

            Sayın Valim, Vekilim, Belediye Başkanım, Rektörüm, İl Müdürlerim, STK temsilcilerim, derneğimiz gönüllüleri ve basın mensubu arkadaşlarım.

           

           Gül-Der olarak hazırladığımız ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne PRODES üzerinden sunduğumuz sosyal sorumluluk içerikli “GÖNÜLLERİ ONARIYORUZ” isimli projemizin açılışına hoş geldiniz, şeref verdiniz.

           

            2009 yılında kurulan Gül Gençlik Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneğimiz (GÜL-DER), o tarihten bu tarafa topluma insani, kültürel ve bilimsel anlamda bir katkı yapmanın çabası içerisinde olmuştur.

           

            2021 yılından itibaren de kurucusu olduğumuz Anadolu Federasyonu çatısı altında faaliyetlerini yürüten derneğimizin önümüzdeki süreçteki projeksiyonu “İYİ İNSAN”, “ETKİLİ SÖZ” ve “NİTELİKLİ ESER” olarak belirlenmiştir.

           

            Bu vizyona uygun olarak yürüttüğümüz faaliyetlerin içerisinde proje çalışmalarımızın ayrı bir yeri var. Ama şunu da biliyoruz ki, her ne yaparsanız yapın şayet yaptığınız işler iyi insan yetiştirmiyorsa, bu işlerle ilgili etkili bir söz ve söylem üretemiyorsanız ve nihayetinde kalıcı ve nitelikli eserler ortaya koyamıyorsanız, bir şeyleri biriktirip daha ileri bir noktaya ulaşmanız ya da daha genel bir yaklaşımla insanlık kültürüne bir katkı yapmanız mümkün olmayacaktır.

 

            Kıymetli misafirler,

 

            Her dönemin kendi özellikleri vardır; kendine özgü fırsatları, kendine özgü sorunları ve kendine özgü çözüm yolları…

 

            Hepimiz yaşadığımız çağın ve anın sorunları ile mücadele ediyoruz ve geriye bizlerden bu çabaların şekillendirdiği şahitlikler kalacak.

 

            İnsan kimdir sorusu en kadim sorulardandır ve bu soruya pek çok farklı cevap verilebilir. Ama benim kanaatim odur ki insan, başkalarında bıraktığımız izdir, hatıradır. Başkalarında bir iziniz, hatıranız yoksa kim sizin yaşadığınızı söyleyebilir ki?

 

            Sivil toplum kuruluşları aslında tam da bu noktada devreye girmekte ve üyeleri ve gönüllülerine başkalarının kalplerinde, ruh dünyalarında iz bırakma ve hatıra oluşturma imkanı vermektedir.

 

             İnsan olmak zor, insan kalmak ise marifete tabi. Bu marifet kısmı sizin ve bizim gayretlerimizdir. Sivil toplum kuruluşlarının içinde bulundukları topluma insan olmak ve insan kalmak yönünde katkıda bulunmak borçları vardır. Biz de bu borcu ödemenin telaşını yaşıyoruz.

 

            Projemizin adı “GÖNÜLLERİ ONARIYORUZ”. Bir önceki projemiz olan Mobil Kitap-Kahve İle Çorum Okuyor’da köy okullarında öğrenim gören küçük yavrularımızın gözlerinde şahit olduğumuz ışıltı, okuma ve öğrenme neşeleri bizi mutlu etmişti. Bu projemiz ile de yaşlılarımızın hayır dualarını almayı umuyoruz.

 

             Değerli misafirler,

 

            Bir toplumu ayakta tutan değerleridir ve bu değerlerin nesilden nesile aktarılması suretiyle milletler ayakta kalır. Her milletin kendine özgü değerleri var ve bizi de biz yapan değerler var şüphesiz. Bu toprağın mayası ise inancımızın şekillendirdiği değerlerle yoğrulmuştur.

 

            Biz inanıyoruz ki bizim değerlerimiz ve inşa ettiğimiz medeniyetler, tarihin şahit olduğu en nitelikli insan medeniyetleridir. Gelişen teknolojinin insanlığı ve en temel insani değerleri yok olma tehlikesi ile baş başa bıraktığı düşünüldüğünde bizim medeniyetimizin insani damarlarının ne kadar mühim ve güçlü olduğu bir kere daha görülecektir.

 

            Kültür aktarımı o yüzden çok stratejik bir meseledir. Her millet ayakta kalmak ve yaşamak için kültürel değerlerini de yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak zorundadır. Aksi takdirde köksüzleşmek ve ardından yok olmak tehlikesi vardır.

 

            Bu kültür zincirini ayakta tutmak ise nesilleri bir arada tutmakla mümkün. O yüzden gençlerimizle yaşlılarımız arasındaki ilişkinin her daim canlı ve üretken olması gerekiyor. O yüzden Z kuşağı gibi ötekileştirici ve yabancılaştırıcı tasnifleri reddediyor ve bizim çocuklar demeyi öneriyoruz.

 

            “GÖNÜLLERİ ONARIYORUZ” isimli projemizle biz bu canlı ve üretken ilişkiye bir nebze de olsa katkı yapmak, ilimizde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın evde bakım hizmeti verdiği yalnız yaşayan yaşlı büyüklerimizin bazı ihtiyaçlarını gönüllü öğrencilerimiz ve üyelerimizle gidermek istedik. Böylece merhametin, yardımlaşmanın ve dayanışmanın yeniden köklenmesini amaçlamaktayız.

 

            Kıymetli konuklar,

 

            Bugün açılışını yaptığımız projemizin saha çalışması Ekim ayında başlayacak ve önümüzdeki yılın Haziran ayına kadar sürecektir. Bu süre zarfında başta Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve atölye şefleri olmak üzere derneğimiz gönüllülerinin de katılımıyla haftada en az üç büyüğümüzün evine SYDV personeli ile birlikte ziyaretlerde bulunacağız. Bu ziyaretlerimizde büyüklerimizin evlerinde ortaya çıkan küçük tamir, bakım ve onarım işlerini yapacağız. Ampulünü değiştireceğiz, oda kapısının ayarını düzelteceğiz, menteşelerini elden geçireceğiz, musluğu akıyorsa contasını değiştireceğiz ve onlarla gençlerimizi buluşturup sohbet ettirerek yalnızlıklarını bir nebze gidermeye çalışacağız.

 


Okunma Sayısı: 1493


18.116.13.113








DİĞER HABERLER

Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
Güldeste Yazıları
MUHSİN TAHA SELÇUK

YİĞİT GÖKDERE

NECAT YAZICI

NECAT YAZICI

BAHADIR BAYRAM

M. UBEYDULLAH BOZDOĞAN

NECAT YAZICI

SELAHATTİN GENÇKAN

NECAT YAZICI

MUSTAFA SEFA ÇAKIR

MUSTAFA SEFA ÇAKIR

MELİH AHISHALI

SELAHATTİN GENÇKAN

SELAHATTİN GENÇKAN

İLKER YILMAZ

NECAT YAZICI

MUSTAFA SEFA ÇAKIR

SELAHATTİN GENÇKAN

SELAHATTİN GENÇKAN

Son Ziyaretçi Yorumları
Selahattin GENÇKAN
Web sitemiz hizmete girmiştir. Hayırlı uğurlu olsun. Rabbım utandırmasın.


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler
Gül Gençlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği © Copyright 2019  V4.0 Tüm Hakları Saklıdır. Hazır Dernek Sitesi
Top