• slayt
Duyurular

Değerli ziyeretcilerimiz,

Yayınlanan yazılar hakkındaki düşüncelerinizi merak etmekteyiz. Görüşlerinizi bizlerle paylaşırsanız memnun oluruz. 


GÜL-DER OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI ÇAĞRISI VE GÜNDEM

 

                Derneğimiz Yönetim Kurulu’nun 01.04.2024 tarihinde yapılan toplantısında,

                Olağan Genel Kurul’un 21.04.2024 Pazar saat:12.00’de dernek merkezinde aşağıda belirtilen gündemle toplanması, çoğunluk sağlanamaması halinde ikinci toplantının 28.04.2024 Pazar günü aynı yer ve saatte yapılmasına oybirliği ile karar verilmiştir.

                GÜNDEM:

  1. Açılış ve Yoklama
  2. Divan Heyeti seçimi
  3. Yönetim Kurulu faaliyet raporu ile Denetim Kurulu iç denetim raporlarını okunması ve ibrası
  4. Dernek zorunlu organlarının ve Anadolu Federasyonu Genel Kurul delegelerinin seçimi
  5. Dilek, temenniler ve kapanış.

 

Önemli rica olunur.

 

                                                                                                                                                                                              GÜL-DER Yönetim Kurulu

               


Dernek Okuma Grubu Kitap Listesi.

- Hayvan Çiftliği. GEORGE ORWEL

- İslam Deklarasyonu. ALİYA İZETBEGOVİÇ

- Gönüllü Kulluk Üzerine Söylev. ETİENNE DE LA BOETİE

-Ya Tahammül Ya Sefer. MUSTAFA KUTLU

- Dine Karşı Dın. ALİ ŞERİATİ  

- Sokrates'in Savunması. PLATON

- Sır. MUSTAFA KUTLU

- Hükümdar. NICCOLO MACHIAVELLI


Çorum Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Bir insana yapılacak en büyük kötülük, ona umut verip sonra hiçbir şey olmamış gibi gitmektir. Friends
“Z” KUŞAĞI DEĞİL, BİZİM GENÇLERİMİZ…

         “Z” KUŞAĞI DEĞİL, BİZİM GENÇLERİMİZ…

          Salgının ve salgın kaynaklı korkuların gölgesinde başlayan yeni eğitim öğretim döneminde gençlerimizin okula dönüşlerinde kimi ciddi sorunların baş gösterdiği gözlemleniyor. Bu sorunların başında çocuklarımızın yaşadıkları uyum sorunu var. Bir de bunun üstüne eğitim sistemimizin artık akademik başarıyı önceliyor olması nedeniyle çocuklarımız zihinsel ve psişik yönden açmazlara sürüklenebiliyor. Bu açmazların tabii sonucu olarak da çocuklarımızın ve gençlerimizin kadim değerlerimizle olan irtibatlarında bir kopukluk ortaya çıkıyor.

 

          Ancak şunu itiraf etmek zorundayız ki, çocuklarımızın ve gençlerimizin yaşadığı değer erozyonu aslında bizlerin içinde bulunduğu olumsuz durumlardan besleniyor. Yani ortada bir gençlik sorunu değil bir yetişkin sorunu bulunmaktadır.

 

          Ülkemizdeki eğitim sisteminin ne kadar eğittiği ve çocuklarımıza ne gibi değerleri ve yetenekleri kazandırdığı hususu henüz netliğe kavuşmuş değil. Bir taraftan eğitimi sisteminin bir türlü istikrara kavuşamaması ve sağlıklı bir sistemin oluşmaması, diğer taraftan farklı okul modellerinde okuyan çocuklarımızın kimi arkaik, tarih dışı, tüccar zihniyetler tarafından toptancı bir şekilde mahkum edilmesi karşısında sadece bizlerin değil çocuklarımızın ve gençlerimizin de kafası bir hayli karışık.

 

          Yetişkinlerden kaynaklı bu temel sorunlarla boğuşmak ve üstesinden gelmek zorunda bırakılan gençlerimiz bir de “Z” kuşağı ithamı ile karşı karşıyalar. Yetkili yetkisiz, ünvanlı ünvansız ağzını açan herkes gençleri suçluyor, onları adeta ölesiye eleştiriyor.

 

          Oysa, harflere dayalı (X, Y, Z vb.) kuşak isimlendirmelerinin arka planında, kapitalist dünya anlayışı ve bireyi ait olduğu tüm bağlardan koparıp atomize ederek bir tüketim aracına dönüştürmek gayesi vardır. Bu açıdan hiç kimse gençlerimizi, özellikle de 2000 sonrası gençlerimizi sosyolojik kimi gerekçelerle “Z” kuşağı olarak nitelendirme ve ötekileştirme hak ve salahiyetine sahip değildir.

 

          Bir toplumun varlığını sürdürmesinin en önemli şartı, o milleti diğerlerinden ayıran temel kültürel ve inanç değerlerinin yaşatılması ve sonraki nesillere aktarılmasıdır. Eğitim ve öğretimin de en temel amacı budur, bu olmalıdır. Ancak modern dünyada artık eğitim bir değer aktarımı olarak değil, endüstriyel bir faaliyet alanı olarak görülmekte ve kontrolsüz ve bilinçsiz sosyal medya kullanımı üzerinden gençler küresel şirketlerin itirazsız birer müşterisi yapılmak üzere şartlandırılmaktadır. Bunu gerçekleştirirken insanlar genç yaşlardan itibaren onları anlamlı kılan tüm aidiyetlerden (aile, din, vatan, millet, devlet vb.) uzaklaştırılmakta; aidiyetlerini yitiren gençler her türlü küresel yıkıcı saldırılara karşı savunmasız birer zavallıya dönüşmektedirler. Bu durumun ortaya çıkardığı kimi problemler üzerinden de gençlerimiz maalesef “Z” kuşağı vb. kimi yaftalamalarla ötekileştirilmektedir.

 

          Oysa bu gençler bizim gençlerimiz, bizim çocuklarımız ve bizim geleceğimiz. Bugünün sorunlarının hiçbirinin müsebbibi olmayan gençlerimiz üzerinden yapılan algı operasyonlarına alet olmak, toplum olarak hem bugünümüz ve hem de geleceğimiz açısından telafisi imkansız ciddi zararlar doğuracaktır.

 

          Elbette gençler kendi geleceklerine dair söz sahibi olacak ve kendi dünyalarını kendileri inşa edeceklerdir. Bu aşamada biz yetişkinlere; gerek anne babalara ve gerekse de öğretmenlere düşen görev onlara bu zorlu yolculukta doğru rehberlik ve rol modellik yapabilmektir.



NECAT YAZICI
Okunma Sayısı: 1669


18.207.255.67








YAZARIN DİĞER YAZILARI

Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
Güldeste Yazıları
MUHSİN TAHA SELÇUK

YİĞİT GÖKDERE

NECAT YAZICI

NECAT YAZICI

BAHADIR BAYRAM

M. UBEYDULLAH BOZDOĞAN

NECAT YAZICI

SELAHATTİN GENÇKAN

NECAT YAZICI

MUSTAFA SEFA ÇAKIR

MUSTAFA SEFA ÇAKIR

MELİH AHISHALI

SELAHATTİN GENÇKAN

SELAHATTİN GENÇKAN

İLKER YILMAZ

NECAT YAZICI

MUSTAFA SEFA ÇAKIR

SELAHATTİN GENÇKAN

SELAHATTİN GENÇKAN

Son Ziyaretçi Yorumları
Selahattin GENÇKAN
Web sitemiz hizmete girmiştir. Hayırlı uğurlu olsun. Rabbım utandırmasın.


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler
Gül Gençlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği © Copyright 2019  V4.0 Tüm Hakları Saklıdır. Hazır Dernek Sitesi
Top